2014-05-23 605 浏览
话说呢到有好多唔同的特色打边边汤底~之前已经好想黎呢到一试今日临时临急CALL大咪揾饭食~幸好有姣松D啋我~有传闻呢到每日都会爆场,所以刻意早少少黎揾位,服务员阿姐指示我到二楼的雅座姣松D好快就到~我地睇好耐都唔知拣边款煲好~最后试左个黄酒鸡煲,一听就知好保身~!!煲来了~~真系好劲~又多鸡又多料~一打开个盖就闻到好香的酒味~吸左3-4分钟~渐渐就散~夹鸡食,哗~头两三件真系好滑又好好味~食鸡要快~如果唔系耐左的话,就好易老同鞋口~!!人味见人见智~食食下鸡~仲可以叫埋其他打边炉的材料,样样都好新鲜~D菜好掂~唔老又冇黄边,仲系选用新界自己出产的新鲜西洋菜~!正~牛款都唔少~最中意系牛肉粒~!脆魭片好脆口又大件~正~仲有鱼皮~虽然唔算系好上等即炸的货色,不过唔会淋又脆,算唔错~配料芫茜蒜茸逐碟计钱,不过我觉得如果D食材新鲜的话~唔需要太多的调味~!期间服务员阿姐殷勤的招待~令我地好舒服咁享用晚餐~!临尾叫仲个白饭加入汤到煲成粥~白饭吸尽晒所有精华~变得又棉又好味~!真系唔忍得口~!我地问服务员阿姐要唔要识下~佢望左好耐,最后都忍住话''唔洗''~哈!~~我觉得佢其实好想试~!好开心的晚
话说呢到有好多唔同的特色打边边汤底~之前已经好想黎呢到一试
今日临时临急CALL大咪揾饭食~幸好有姣松D啋我~
姣松D好快就到~我地睇好耐都唔知拣边款煲好~
最后试左个黄酒鸡煲,一听就知好保身~!!
食食下鸡~仲可以叫埋其他打边炉的材料,样样都好新鲜~
牛款都唔少~最中意系牛肉粒~!
脆魭片好脆口又大件~正~

期间服务员阿姐殷勤的招待~令我地好舒服咁享用晚餐~!
临尾叫仲个白饭加入汤到煲成粥~

好开心的晚餐~期待可以再黎试下佢其他的煲款~!!

2014-01-21