2024-08-06 79 浏览
✨ 今日去到尖沙咀厚福街开业将近十年「梵日本焼鸟 」,楼层位于22楼,可以边食边欣赏夜景,我哋坐近窗口位好chill好舒适。***** ***** ***** ***** ***** 先先有主理好简单清楚地讲解menu, 介绍下是日推介;我哋拣咗「梵精选」套餐$400。Total有8款串烧:柚子酱鸡胸肉鸡翼鸡肾鸡尾鸡颈肉九州免治鸡肉棒青椒香菇吃第一口鸡胸已经「哗」一声,认真有惊喜,日藉厨师用半生熟煮法,起初怕食唔惯,原来咁软腍咁新鲜好味。套餐主吃选择了特制鸡汤素面🍜还有咖啡味雪糕🍦套餐好抵食,肯定是必叫的。是日推介方面,我哋选定了生蚝🦪,超大只嘅生蚝端上台,哗大大只好吸引,入口口感丰富,有海水味,非常鲜甜。另散叫串烧:大葱鸡肉串玉米牛油烧日本白果野菜方面有椰菜盐昆布沙律烧鱿鱼一夜干最后热食叫一个白菜鸡肉丸锅,汤底直头正宗铿鱼味,忍唔到口最终饮清才收口。第一次嚟,因为试第一口好味,再reorder咗两次,最后饱到揽实个肚走;此店听师傅讲全部鸡肉来自日本,声称可以生吞嘅鸡肉,难怪特别嫩口。

***** ***** ***** ***** *****

青椒
香菇

套餐主吃选择了特制鸡汤素面🍜
还有咖啡味雪糕🍦

套餐好抵食,肯定是必叫的。

另散叫串烧:
大葱鸡肉串