2023-06-23 544 浏览
#搞串个pantry 唔知由几时开始,香港🇭🇰啲米线舖开到周围都系😮,可能系我哋好钟意食米线挂😂。今次就嚟到一间位于#旺角 嘅米线小店,佢嘅位置比较近旺角东同何文田嘅😊。舖头细细,座位并唔多,平时应该主要serve周围嘅街坊or打工仔😜!今次我哋就嗌咗两个三𩠌米线餐($52),分别order咗酸辣汤、猪肠、鱿鱼、炸午餐肉🔴。另一碗就酸辣汤、烟鸭胸、冬菇、牛柏叶🔵。同埋,再额外叫多一碟炸猪颈肉($26)🟢。本身以为酸辣汤会系红色🌶️,点知一嚟到,一望!竟然系清汤咁嘅色😱!!但系,千祈唔好比佢呃到,饮落口,个汤都几辣🥵,反而唔系好酸。而啲𩠌就普普通通,炸午餐肉算比较特例,而且厚切🤩。烟鸭胸就太薄啦,另外个冬菇偏甜,唔系好夹冬菇嘅味道。炸猪颈肉几好食🤤,食落口好香脆,有阵香茅嘅味道。而猪颈肉嘅肉好嫩,油脂感好重😋。同时,啲边边位有啲㶶㶶地,食落口脆脆地,有阵焦香味🔥。如果你钟意试唔同米线舖嘅米线,都可以嚟试下呢间小店嘅米线🥳✌🏻!
#搞串个pantry

2023-04-21