2021-11-12 134 浏览
差不多戒左食生野,突然见杂志介绍,咁多好评就去左。订左星期一 lunch 12.00,openrice订位坐入面(好彩因我吾喜欢坐bar counter)。一阵已满座,我地2人叫左10件sushi set+omakase。餐厅得1位server, 非常有礼又解释清楚,问有无吾食的东西因厨司发板会尽量就。食评话呢道的sushi 会逐件上等好耐,我最怕上菜慢所以要求快上。先食份小salad, d sushi 饭比较细旧且系啡色的,有味我估系醋色不过无问,而所有的食物都系室温,好正中,虾有2种,好甜,鱼已忘了名子但全部好食,特别系腌过夜的吞拿,好有油香,还有其他鱼,蚝,海胆等。海胆好深色,与一般的好似有别但好食就得。上菜流程非常合我意,无需等食,最后上汤,颜色较深以为会咸但味道调得刚好,够热。整体上系满意的用餐经验,唯一系食完无耐我已肚饿,可能我比较大食,要加下午茶。平日还有9折,真系非常底食。
2021-11-01
用餐时段