2013-05-19 370 浏览
三个人早餐,坐到六人卡位但六人卡位只得一张早餐餐牌,若真的坐六个人,大家轮流睇,浪费晒啲时间叫咗个「皇牌早餐B」嘅沙嗲牛肉面、火腿炒蛋、热柠茶($24)食物都好快上齐,欣赏系餐具执好后放入个籐篮,比较企理!留意到呢间茶餐厅嘅用具,例如纸巾、碟都会印咗餐厅名热柠茶---用厚陶瓷杯上,保温能力够好,食完个餐先饮都仲够热! 茶底够浓,不涩!火腿炒蛋---火腿一片,正常,虽然叫炒蛋,但上枱见系煎蛋皮,虽然薄,不过煎到内部半熟,都滑,配埋香脆牛油多士食!正!沙嗲牛肉面---虽然无加钱转出前一丁,个面底亦几好,渌得烟韧,牛肉平时我唔食,今日食咗三块,不会「嗱」到无哂味,沙嗲汁香浓,不过食完好口渴,味精都几重手!呢间茶餐厅开到好夜,有波睇,内部亦用球队旗帜装饰,地方光猛干净,落单阿姐比较慢,要每个人讲几次先写得到,不过都有覆单!

三个人早餐,坐到六人卡位

2013-05-19
$24 (早餐)