真心咁大个人食过最差嘅饺子,冇之一。叫咗一份麻辣菜肉煎饺、一份芝士粟米煎饺、一份汤白菜猪肉饺,另加可乐、一支菊花茶同青柠蜜。先讲卫生,想揾只碟装醋,拎第一只,有菜渣依附,拎第二只,又有啲干咗嘅菜片,拎第三只,终于冇嘢痴住,但一摸碟底….湿㗎㖞…再拎多几只,都系湿嘅…明白小店人手有限,但卫生都要注意….见到系小店咁多人排队,唔计较卫生太多啦!煎饺只属正常水平,冇咩特别。皮够硬净,但整体唔系好惊为天人!好多饺子店都做到。重头戏汤白菜猪肉水饺上场!耐过煎饺上场已经好奇怪,每只汤饺都系穿嘅!睇到𠮶阵都打个突…湾x码头都唔会穿到咁!系每只都皮开肉绽!图片只饺系冇特登夹穿,上枱就系咁样!都姑且食下咩味道…皮好滑,系夹唔起𠮶只滑。肉馅都系滑,系滑潺潺𠮶只滑,系放入口你系觉得奇怪口感嘅滑!望落去个肉馅似加咗浸薯粉之类嘅嘢,所以系好滑潺潺同奇异地反光。真心冇办法食完呢碗饺。菊花茶味道好甜,而且味道并唔系平时饮开菊花茶嘅味,系有少少怪味。青柠蜜就冇乜青柠味。全餐最正常就系罐可乐!完全揾唔到一个理由点解呢间店系排晒长龙,食咗咁多年饺子比啲间店完全颠覆我对饺子嘅认知,每只汤饺都皮肉分离,真心食湾x码头都好食过
真心咁大个人食过最差嘅饺子,冇之一。

见到系小店咁多人排队,唔计较卫生太多啦!

完全揾唔到一个理由点解呢间店系排晒长龙,食咗咁多年饺子比啲间店完全颠覆我对饺子嘅认知,每只汤饺都皮肉分离,真心食湾x码头都好食过佢。
  • 可乐