2023-09-13 453 浏览
相违恨晚⋯因为Cafe Hopper 个形像太深入朋友心平时生日饭局吃咩太家都唔会旨意我😛今次谂爆头之际见到朋友仔介绍呢间Casa 哗!一见钟情即刻网上订台、得咗👏🏻西营盘三层高意大利餐厅🇮🇹识坐一定坐楼下楼底非常高光线充足🪟周末中午佢哋有三道菜Weekend Brunch 两个字:高质!*中段开始挂住食、都无咩影相添😛头盆🔖 北海道带子配菠萝、柚子、龙须菜🍍卖相满分唔在讲💯鲜嫩带子刺身味道清新食完胃口即刻开哂~🔖 鸡肝酱配香脆法包 🐔肝酱一直俾人好Heavy 感觉但呢款系泡沫质感、几得意~🔖 八爪鱼薄片配意式烟肉、腌红葱头🐙Carpaccio 做法完全唔会韧无咩牙力嘅小妹都可以大大啖放入口主菜🔖 意式焗春鸡🍗春鸡外面焗到带少少脆垫底嘅菠菜同菇菌都好入味🔖 意大利青酱生晒蕃茄扁面 🍝材料简简单单反而更食到青酱意粉嘅原汁原味🍅🔖 烩牛面颊薯蓉🐮牛面颊稔到用匙更就可以轻易分开🥄食一啖个薯蓉,滑到呢~🥔配埋个浓浓Gravy, 直情想外卖带番屋企!甜品🔖 豆腐奶冻 豆腐花味道布丁质感最特别系佢个Syrup用咗红糖同淡酱油调嘅,有惊喜~🔖 Tiramisu 虽然系跟餐但味道同份量一啲都唔欺场最
相违恨晚⋯

因为Cafe Hopper 个形像太深入朋友心
平时生日饭局吃咩太家都唔会旨意我😛
今次谂爆头之际见到朋友仔介绍呢间Casa
哗!一见钟情即刻网上订台、得咗👏🏻

西营盘三层高意大利餐厅🇮🇹
识坐一定坐楼下
楼底非常高光线充足🪟
周末中午佢哋有三道菜Weekend Brunch
两个字:高质!

*中段开始挂住食、都无咩影相添😛

头盆

🔖 北海道带子配菠萝、柚子、龙须菜🍍
卖相满分唔在讲💯
鲜嫩带子刺身味道清新食完胃口即刻开哂~

🔖 鸡肝酱配香脆法包 🐔
肝酱一直俾人好Heavy 感觉
但呢款系泡沫质感、几得意~
🔖 八爪鱼薄片配意式烟肉、腌红葱头🐙
Carpaccio 做法完全唔会韧

🔖 意大利青酱生晒蕃茄扁面 🍝

材料简简单单反而更食到青酱意粉嘅原汁原味🍅
🔖 烩牛面颊薯蓉🐮
牛面颊稔到用匙更就可以轻易分开🥄
食一啖个薯蓉,滑到呢~🥔
配埋个浓浓Gravy, 直情想外卖带番屋企!

甜品
🔖 豆腐奶冻
豆腐花味道布丁质感
最特别系佢个Syrup用咗红糖同淡酱油调嘅,有惊喜~
🔖 Tiramisu
虽然系跟餐但味道同份量一啲都唔欺场
最惊喜系用咗我好喜欢嘅Early Bird碟上😍 加10分!
(如果有朋友生日可预早请店员安排上甜品时写祝贺字句喔)

饮品🍹
🔖 House wine / Mocktail / 香槟 🥂
跟Set 都系$3x - $4x
我杯靓靓粉红Mocktail (Amour)系荔枝特饮、味道清甜、绝对唔系𠮶啲药水味嘅颜色水呢!💕

❣️外籍店员又nice 又Friendly ~
天气好啲、楼下打开啲窗感觉应该仲正
唔食正餐饮杯嘢都唔错呢~

❣️可以嘅话book 早段时间、比较可以留到窗边位置
午餐