2021-10-22
#wetdodo_铜锣湾呢间openrice过千好评韩国菜🇰🇷真系名不虚传🧐真系几正宗!成个气氛都好好~环境阔落系坐得舒服仲要真系韩国人开🤪味道好地道~仲有oppa传菜好好服务🙏🏻呢到气氛好啱一班人黎gathering侧边有啲自修室咁既自闭位又好啱情侣/闺密💗叫饭盒套餐仲有鱿鱼游戏椪糖game玩👀———————————————————————🦑原只炸鱿鱼海鲜炸酱面 $158😋:9/10上枱时系原只鱿鱼!好吸晴!呢到有啲员工都系韩国人黎~咁啱系一个oppa帮手剪开啲鱿鱼煎开晒之后食起上黎就方便好多😚入面仲有蚬、青口同埋猪肉粒面条好烟烟韧韧~好有咬口😛以前食过啲炸酱面系偏甜但呢到炸酱面既酱汁调得几好~啱啱好!🦐海鲜葱饼 $140😋:9/10系我食过最足料既韩式煎饼🥰份量真系好多~好贴心咁切好晒一块块好方便夹作为爱葱人士真系好满足基本上每块啲料都好爆青红椒、葱、虾同鱿鱼都好多同埋虽然系煎炸嘢但食落唔油腻上枱时热辣辣好香脆!劲满足🤪🐥甜辣无骨炸鸡(半份) $120😋:8.5/10佢既甜辣酱同出面有少少唔同成个色调冇咁橙红但味道系好足够!而且仲有啲蒜香味😛炸皮系有啲厚~不过本身都系几大件大大件炸
呢间openrice过千好评韩国菜🇰🇷
真系名不虚传🧐真系几正宗!
成个气氛都好好~环境阔落系坐得舒服
仲要真系韩国人开🤪味道好地道~
仲有oppa传菜好好服务🙏🏻
呢到气氛好啱一班人黎gathering
侧边有啲自修室咁既自闭位又好啱情侣/闺密
💗叫饭盒套餐仲有鱿鱼游戏椪糖game玩👀
———————————————————————
🦑原只炸鱿鱼海鲜炸酱面 $158
😋:9/10
上枱时系原只鱿鱼!好吸晴!
呢到有啲员工都系韩国人黎~
咁啱系一个oppa帮手剪开啲鱿鱼
煎开晒之后食起上黎就方便好多😚
入面仲有蚬、青口同埋猪肉粒
面条好烟烟韧韧~好有咬口😛
以前食过啲炸酱面系偏甜
但呢到炸酱面既酱汁调得几好~啱啱好!
🦐海鲜葱饼 $140
😋:9/10
系我食过最足料既韩式煎饼🥰
份量真系好多~
好贴心咁切好晒一块块好方便夹
作为爱葱人士真系好满足
基本上每块啲料都好爆
青红椒、葱、虾同鱿鱼都好多
同埋虽然系煎炸嘢但食落唔油腻
上枱时热辣辣好香脆!劲满足🤪
🐥甜辣无骨炸鸡(半份) $120
😋:8.5/10
佢既甜辣酱同出面有少少唔同
成个色调冇咁橙红
但味道系好足够!
而且仲有啲蒜香味😛
炸皮系有啲厚~不过本身都系几大件
大大件炸鸡都系啖啖肉 食得好爽!
另外仲会配左蜜糖芥末、沙律酱同腌萝卜~
不过本身啲鸡都好有味唔洗特别点酱都得🤪
🥤士多啤梨奶昔 $65
😋:7/10
带有士多啤梨既酸酸甜甜味
唔会觉得甜呢一点系几好
👅:系回头率好高既一间韩国菜!不论系味道、环境都令人满意🥰港岛区黎讲有呢个份量同质素都真系唔错👀见有啲锅物会系煲住食~黎紧冬天可以一战!顺带一提呢到播既韩文歌都真系唔系咁大路但又几好听🤣(虽然本身都少听但咁啱真系连剧集电影果啲既都唔系😂果然系当地人拣既唔同啲)见唔少人食唔晒仲打包走~唔洗做大晒鬼👻
—————————————————————
🥘🦑🦐🦑🥘
Bingo & Cook
💸:人均~$300(2人dinner)
📍:铜锣湾骆克道487-489号骆克駅2楼
✨收加一