2024-08-25 424 浏览
身为香港人最钟意梗系打边炉🍲🤞🏻🤞🏻🤞🏻放工同朋友见面打个边炉倾返几个钟、食下嘢再啤啤佢🍻实在太正啦!之前已经好想食「牛大人台湾火锅吃到饱」但Weekend等位实在太耐,今次平日嚟就好好多😆店内有火锅酱料区、自助区,几十款火锅配料,丸类、蔬菜和面类选择。饮品方面有几款冷泡茶、各款汽水,仲可以QR code落单自选自家制台式饮品。我哋拣咗「极上和牛吃到饱套餐 $328」,汤底拣咗台湾凤梨鸡锅,好似几特别。台湾凤梨鸡锅,以凤梨搭配苦瓜熬制的鸡汤充满台湾古早味,原来仲有清热解毒功效,咁就唔惊太燥火啦。牛肉方面必叫安格斯特选牛板腱、安格斯牛小扒、牛胸爽、美国PRIME极级肩里肌同手切封门柳,牛肉肉质鲜嫩,仲有澳州和牛牛丸,肉味十足兼有少少油脂香。海鲜类有鲜甜海虾和新鲜沙白,沙白份量ok食落冇沙。熟食方面我最喜欢鸭血,嫩滑惹味。我哋仲点左啲期间限定嘅花枝滑、虾滑、油炸鬼。甜品每人一碗台湾仙草冻 ,口感爽滑弹牙,消暑清凉。最后唔好唔记得食雪糕呀😆估唔到雪糕都有好多选择!由宜家至8 月31 日,晚市入座都有得食dreyer's 雪糕🍦
身为香港人最钟意梗系打边炉🍲🤞🏻🤞🏻🤞🏻

海鲜类有鲜甜海虾和新鲜沙白,沙白份量ok食落冇沙。

熟食方面我最喜欢鸭血,嫩滑惹味。
我哋仲点左啲期间限定嘅花枝滑、虾滑、油炸鬼。

甜品每人一碗台湾仙草冻 ,口感爽滑弹牙,消暑清凉。

最后唔好唔记得食雪糕呀😆估唔到雪糕都有好多选择!