2024-01-12
近排做返下运动,就发觉自己肌肉量少咗好多😭所以近期食饭都尽量拣高蛋白质餐或者减脂餐今日刚好去到上环,search 到有上环减脂餐推荐,唔洗谂喇~一定要试吓~叫得Poking,当然主打系夏威夷盖饭😋我地叫左个Spicy Ahi Tuna,配料好多,有吞拿鱼,枝豆,青瓜,芒果,芝麻碎,紫菜丝,仲可以拣饭底、荞麦面、沙律菜底等等,多饭少饭都有得拣👍🏻拣左寿司饭配沙律菜,配原辣酱油食落唔怕冇味,少少辣再加埋寿司饭,越食越开胃🤣配菜同饭量真系好多,好似点食都食唔完咁😂另外拣左个Thai Good Day,有香煎鸡扒,鲜虾,新鲜菠萝,中华沙律,甘笋丝,花生碎配 泰式沙律酱两款饭面都唔多油份,加埋吞拿鱼鸡肉同虾,的确系高蛋白低脂之选👍🏻饮品方面拣咗苹果醋气泡红茶同提子气泡水,够晒清爽👍🏻好难得揾到咁健康嘅餐厅,可一可再👍🏻
叫得Poking,当然主打系夏威夷盖饭😋
饮品方面拣咗苹果醋气泡红茶同提子气泡水,够晒清爽👍🏻
好难得揾到咁健康嘅餐厅,可一可再👍🏻