2023-05-15
今个weekday 同朋友去左Bedu餐厅食lunch,真系好有feel!去到餐厅,见到啲墙上挂咗好多靓靓嘅织品同艺术品,好温暖好有气氛。加上佢哋嘅灯光设计好巧妙,营造咗一个舒适浪漫嘅气氛,真系好放松好开心!我哋拣咗一个lunch set Mezze Platter + Main,里面包括左前菜同两份主菜。试咗佢哋嘅烟熏味鹰嘴豆泥,好creamy又有淡淡嘅烟熏味,同埋甜菜根酸奶沙律,酸酸甜甜好开胃,再加上自家制扁饼同自家制腌菜,味道更加丰富。我拣咗炭烤七香牛肉串,好juicy好鲜嫩,七种香料嘅味道混合埋一齐,真系好unique好好味。我仲拣咗塔布勒沙律,啲辣椒叶令到啲口感更加丰富,柠檬味道又啱啱好,同烤肉一齐食真系太岩晒。朋友拣咗佢哋嘅炭烧香料鸡肉,好juicy好柔软,炭烧味道同Chermoula香料嘅味道混合埋一齐,好有中东风味。我哋仲试咗佢哋嘅招牌甜品-烤蜜糖蛋糕,真系好正,蛋糕外面淋咗一层cream,味道偏甜,但整体都好好味,同平时嘅蛋糕与别不同,好有惊喜!Bedu餐厅嘅美食好多元化,有地中海同中东嘅风味,真系可以试到好多唔同嘅味道。加上餐厅嘅气氛同装饰好吸引人,真系好舒服好放松
Bedu餐厅嘅美食好多元化,有地中海同中东嘅风味,真系可以试到好多唔同嘅味道。加上餐厅嘅气氛同装饰好吸引人,真系好舒服好放松。如果你钟意试独特嘅美食,真系要嚟Bedu餐厅一试!