一直都好想试下呢间棋子烧鹅,咁啱𠮶日同老公行过就入去食咗个二人餐,真系名不虚传㖞~~~ 好食而且价钱唔算贵👍🏻 套餐有两款例牌烧味~我哋就点咗烧鹅同埋烧腩仔,另外跟两碗粉面、一碟油菜 & 两杯冻饮👍🏻首先,烧鹅皮脆肉嫩,皮下脂肪丰厚,入口即溶,一啲都唔油腻。而鹅肉鲜美多汁,每一啖都充满了鹅肉的香味。重点系真系食到好香嘅荔枝木烧嘅香味,仲有个烧鹅汁亦搭配得非常好,呢碟烧鹅真心好食👍🏻另外,烧腩仔皮脆肉香,肥瘦相间,腩仔皮脆到饼干一样,腩仔肉香而不腻,肥肉部分入口即化,瘦肉部分鲜嫩多汁,绝对系有质素嘅烧腩仔👍🏻套餐真心抵食,因为本身例牌烧鹅都要$168,烧腩仔就$108,套餐$250就晒咁多嘢食真系好正!