2018-10-19
今日约左朋友系中环壁画街影相,影之前当然要医医肚先啦,呢间日式小店都系soho开左一排,铺头细细得十几个位,几次经过都好多人,可能今日时间晏左dd,避左个12点lunch time先有幸食到。店铺装修带有浓厚日本风,午餐餐牌亦都几多选择,刺身饭都有8款,熟食饭亦有6款,一向系牛魔王嘅我,当然唔会放过呢个机会,试佢个霜降熊本牛扒丼啦!霜降熊本牛扒丼($168) 貌相真心唔错,牛扒铺满整个饭面,份量都算几多下。牛扒咬落牛味香浓,牛肉始终都系要有少少肥,先出到个阵油香嘅!而且因为无叫全熟,肉汁都算几多,肉质亦非常嫩滑,入口溶化嘅感觉,真系可遇不可求。加埋少少黑椒系面吊一吊味,令牛肉味更特出! 而佢地个饭系用上珍珠米,食落都细绵香软,不会话干身,真心几好食!期间店员仲不停为我倒茶,亦关心客人茶够唔够热,非常好service!店铺环境算系旺中带静,食物质素亦算系中高水平,以后经过soho区,真心 都会系唔错选择呀!