2024-05-31 2825 浏览
今日返新蒲岗, 又同同事去咗附近Roommate Cafe食lunch . 平时去Cafe食嘢都系为咗打吓卡, 坐低倾吓偈…但系呢一间叫Roommate 嘅Cafe,食物真系非常有水准, 超好味😋😋我系为佢嘅食物而嚟😍😍我哋今次叫咗2个Risotto, 1个意粉,最后仲嗌咗两个cake🍰鹅肝黑色松露Risotto , 鹅肝入口即溶,真系好似好食,黑松露酱亦好浓郁真系top 1 推介带子Risotto 亦都好好味,带子大粒鲜甜Carbonara 意粉系好用心去整, 用纯蛋黄酱, 而且完全唔会好似平时食开𠮶啲意粉放几分钟就变到干噌噌cheesecake同scone 都赞不绝口, 每次来我一定要食哩个cheesecake 饮品都吾错❤️同埋我同事系咁赞个汤好饮唔记得咗影相

鹅肝黑松露意大利饭

带子Risotto
带子Risotto 亦都好好味,带子大粒鲜甜

Carbonara

饮品都吾错❤️