2018-11-02
2066 浏览
今日下午放咗假同个friend去中环大馆 行个圈顺便影相, 秋高气爽天朗气清, 仲坐喺办公室真系非常浪费。影完相梗系去医肚, 沿著中环扶手电梯行落少少 近士丹顿街, 有好多酒吧同餐厅。 我哋揾到间食串烧同日式料理小店, 价钱唔贵, 衬其它打工仔未放工我哋一于入内 chill 吓先。餐厅内笼一眼睇晒, 座位唔多, 仲有色彩缤纷嘅壁画, 增添趣味。 有几张bar 台嘅座椅,开放式的摆设 可以望街, 唔会局促。海龙皇$88其实即系炸虾卷, 我哋好钟意试唔同嘅 日式卷物, 创意寿司。呢款海龙皇艺术感其高, 造型十足十一条游龙, 活跃生动。表面铺上极多飞鱼子, 即叫即做,因此卷物入面嘅炸虾仲系热辣辣。 洒上嘅日式麻酱非常惹味, 还有配以烧汁, 和一些脆米, 口感丰富。原条鳗鱼饭$148卖相依然系非常讨好, 烧鳗鱼上放满木鱼丝, 动感十足。鳗鱼肉结实富油香, 冇细骨又够肥美,配上特制鳗鱼烧汁, 风味十足。好耐冇饮波子汽水, 满有日本feel!餐牌亦有唔少嘅串烧可供选择, 好啱上班一族来过 happy hour !
海龙皇$88
呢款海龙皇艺术感其高, 造型十足十一条游龙, 活跃生动。
原条鳗鱼饭$148
卖相依然系非常讨好, 烧鳗鱼上放满木鱼丝, 动感十足。
好耐冇饮波子汽水, 满有日本feel!