2018-03-16 178 浏览
今日系朋友嘅生日,当然要同佢食大餐庆祝喇❤我地拣左呢间好评多嘅日本餐厅,好彩有一早book定位,因为去到见到超级多人!!(我地系平日去),大家去之前记得book位!呢个沙律材料非常丰富,有牡丹虾、三文鱼、油甘鱼、八爪鱼等材料,每一啖都可以食到鱼生,而蕃茄亦都非常清甜,系开胃嘅好选择。之前系日本试过针鱼,而系香港就好少地方有得食,见到呢度有就当然要叫喇!针鱼食落属于味道较淡嘅鱼生,唔会有好突出嘅味道,但慢慢咀嚼就会食到佢嘅鲜美。我对北寄贝嘅印象只系停留系平时放题食到嘅果重鱼生,但原来原只嘅北寄贝系咁好食!师傅细心咁将北寄贝嘅唔同部分分开,食落有唔唔嘅口感同鲜味。我不嬲都非常钟意食天妇罗,而呢度嘅天妇罗亦都非常出色。针锦天妇罗有三只虾、青椒、冬菇、茄子同南瓜,岩岩炸好嘅天妇罗非常香脆,外层唔算太厚,淡淡嘅海盐味配合埋新鲜嘅食材真系好正.。呢个豚肉露荀卷亦都非常之唔错,外层嘅豚肉烧得非常香脆,入面露荀嘅甘甜味中和左豚肉嘅腻感,再加埋少少柠檬汁,非常容易入口。呢个煮牛舌系必点!!真系好好食首先牛舌嘅分量非常之多,师傅将牛吞嘅生熟度控制得刚刚好,唔会太硬亦唔会太淰,保留到牛舌本身爽口嘅质感。 牛

鮨一沙律

针鱼刺身

活北寄贝

什锦天妇罗

豚肉露荀卷

日本味噌煮牛吞

呢个煮牛舌系必点!!真系好好食
爽口嘅质感。 牛是相对较厚身,亦都非常入味,食落有清甜嘅味噌汤味。

整体而言鮨一真系非常好食,虽然价钱唔算平,但绝对系反映到系食物嘅质素上,值得推荐!