2022-08-21 328 浏览
海港城嘅餐厅,都食过十几间。但呢间都算系我最失望嘅一间😥平时睇电视见Ricky san煮野好似几好味咁,行街经过门口见佢有个set都好似几抵又多野食,就想试下一次,点知中伏⋯🍽前菜三小碟脆鳝:完全唔脆,系硬嘅,食左一啖已经唔想食鸡丝粉皮:最好食系呢个,可惜份量好少海蜇:比较辣,但都算ok🍽主菜酸菜鱼:味道普普通通,冇咩特别,有啲鱼系仲带骨,冇宽粉底。侍应话如要加宽粉应落单时加埋,上左菜就加唔到。但Menu冇写明,落单时亦冇人提过,有啲失望。大虎虾:雪藏虾肉质梅梅地,一食就知整起左一段时间,热度系暖暖地,又失望。辣子鸡:呢个比虾更唔ok,鸡丁系完全冇鸡味,肉质好似食紧假肉,扮辣子鸡咁。真系难食到几乎成碟冇食过,超级失望。土豆丝:味道普通,不过不失啦。🍽甜品仙草冻:比起其他野,呢个算好食另外,杯冻奶茶睇色水都知唔好饮啦⋯成晚除咗鸡丝粉皮同仙草冻比较好食d之外,其他野都濑晒嘢,味道好唔正宗亦唔好味。Ricky san真系要睇紧啲个厨房🫣我都好少踩咁尽⋯唯一可赞嘅系餐厅内大部分都系成熟嘅侍应叔叔姨姨,个个都好有礼貌同态度诚恳。
海港城嘅餐厅,都食过十几间。但呢间都算系我最失望嘅一间😥

🍽前菜三小碟
脆鳝:完全唔脆,系硬嘅,食左一啖已经唔想食
鸡丝粉皮:最好食系呢个,可惜份量好少
海蜇:比较辣,但都算ok

🍽主菜
土豆丝:味道普通,不过不失啦。

🍽甜品
仙草冻:比起其他野,呢个算好食
另外,杯冻奶茶睇色水都知唔好饮啦⋯