2020-03-18 933 浏览
今日行过中海日升中心,红茶、谭仔附近,见到佢peak hour大排长龙。唯有睇下附近有咩好食。系谭仔果层的转角位,揾到呢间美味川。本来都钟意食川菜,口水鸡、酸辣粉都系我最爱。见老板娘落力推,谂唔到食咩好嘅情况下,决定试一试佢。落单嘅时候,见到师傅做紧另一张单,佢起势放饭落个兜度,即时同老板娘讲要少饭,结果系岩岩好食完。自问自己已经系几大食,但系都系去到少饭嘅程度。再讲就系个鸡。老实讲,一打开个盖嘅时候,见到唔系红色、油油地嘅,都觉得几新奇,竟然有呢种口水鸡。食完至少唔会口渴,鸡肉超级嫩滑,好回味!呢个饭都系37蚊埋单,观塘附近大多都食紧50-65蚊,虽然野饮变左纸包饮品,但都依然系抵食之选!一定再翻去食!
午餐