2023-06-04
想食正宗印尼野,除咗去铜锣湾啲唔知去边度好净系糖街都有好几间, 今次就拣咗这一家,门口有好多印尼小食卖今次第一次食正宗印尼店,其实冇乜概念系食乜嘢店舖唔系好大,要喺门口等几张枱,但系等就可以喺出面睇下有啲乜嘢买入到里面墙壁贴签满食物嘅相片因为友人有选择困难症所以就拣咗啲推介内咩都有嘅四大天王饭饭内四样𩠌感觉都几特别有沙嗲杂菜、 班兰鸡、巴东牛肉同埋 一些小虾酱食落系惊喜,因为班兰鸡咗鸡髀部分,所以非常嫩滑, 香口惹味 送饭一流马拉盏炒秋葵因为想叫个菜,但系我就非常唔钟意食通菜, 点知见到餐牌有得配秋葵即刻叫嚟试下觉得超级好食因为秋葵味道少少甜配埋马拉盏 就唔会觉得太咸, 另外仲有几嚿蕃茄,感觉都几特别,番茄配马拉盏都几好食牛骨白须牛丸汤里面有四粒非常爽口嘅牛丸,另外有一嚿以为系大肉丸,但系原来有一支骨系里面牛骨汤比较清淡,作为食咗咁多浓味嘢嘅点缀,觉得非常合适拎起好似鸡髀咁咪食都几有趣朋友叫咗椰子冰,感觉有啲似椰子沙冰又有点象椰子雪糕, 清新可口夏日佳品我自己简简单单叫咗个椰青椰青肉非常嫩口, 完全食晒整餐份量比想像中多,食到幸幸福福快快乐乐的走
今次第一次食正宗印尼店,其实冇乜概念系食乜嘢
入到里面墙壁贴签满食物嘅相片
因为友人有选择困难症
所以就拣咗啲推介内咩都有嘅四大天王饭
饭内四样𩠌感觉都几特别
有沙嗲杂菜、 班兰鸡、巴东牛肉同埋 一些小虾酱
马拉盏炒秋葵
牛骨白须牛丸汤
牛骨汤比较清淡,作为食咗咁多浓味嘢嘅点缀,觉得非常合适
拎起好似鸡髀咁咪食都几有趣
我自己简简单单叫咗个椰青
椰青肉非常嫩口, 完全食晒
整餐份量比想像中多,食到幸幸福福快快乐乐的走