2022-05-13
今日同两老落青衣城谂住嚟个early dinner🥢行行下发现呢间坚信号个下午茶做到6点🤩即刻拿拿淋冲入去!好在两老同我一齐都可以用手机落单,唔驶惊叫唔切🤣3个人乱咁揿,揿吓揿吓叫左成5个餐😳再追加2个小食🥰1️⃣生煎包2️⃣小笼包3️⃣猪扒汤面4️⃣葱油鸡菜饭5️⃣上海粗炒6️⃣追加小食-鸡丝粉皮7️⃣追加小食-酸辣汤1️⃣生煎包肉质劲juicy劲爆汁嘅🤤2️⃣小笼包皮太厚😵💫3️⃣猪扒汤面无咩特别,不过要赞下个猪扒并不是油淋淋,唔错唔错4️⃣葱油鸡菜饭 - 菜饭就好一般,菜还菜饭还饭嘅味。但个葱油鸡都算有d惊喜,葱油汁好入味又唔咸,鸡都系滑滑的唔鞋口5️⃣上海粗炒就唔okay喇🤨入口唔热,面条又干又硬6️⃣鸡丝粉皮粉皮劲爽口芝麻酱份量啱啱好7️⃣酸辣汤味道适中,唔太酸唔太浓味道啱啱好每个下午茶餐都会包一杯嘢饮同埋可以追加小食。整体上下午茶嘅价格都唔算特别平,本人认为食一次就够,试过就算,唔会encore😅
3个人乱咁揿,揿吓揿吓叫左成5个餐😳再追加2个小食🥰
1️⃣生煎包