餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2021-09-14 147 浏览
铜锣湾不嬲都好多好嘢食,而金百利中心就系一个集中地,随便上一层都好多餐厅,今次介绍嘅呢间就系喺金百利中心7楼嘅筑地。必点嘅系黑蒜油猪骨拉面,因为见到好多人都推介所以就决定要试吓,果然一上就闻到好香嘅黑蒜油味☺️☺️猪软骨好够入味同埋软熟,超正,有少少似卤水嘅感觉😆好味,下次嚟会再叫呢一个除咗呢一个都叫咗啲寿司🍣个人最钟意火灸,所以就叫咗火灸三文鱼寿司🍣火灸味好香好味,仍然系最爱,加左芝士个款口感更浓郁仲叫咗一个三文鱼三味,可以每样试少少牛油果软壳蟹卷都好好味😋炸物仍然有香脆感,牛油果增加左新鲜嘅感觉最后要推介嘅就系甜品拼盘😍😍可以一次过食晒依间野嘅甜品,就好似食甜品buffet咁,每样试一啲!有柚子蛋糕🍰、奶冻、抹茶雪糕同tiramisu 🥰 雪糕系淡淡地嘅抹茶味,其他全部都好食,虽然好饱但系都清晒!😚😚

黑蒜油猪软骨拉面

除咗呢一个都叫咗啲寿司🍣
三文鱼寿司三食
火炙三文鱼芝士寿司

仲叫咗一个三文鱼三味,可以每样试少少
牛油果软彀蟹卷

甜品拼盘