湾仔附近食晏昼有好多选择。今次同事介绍咗一间真系开足二十四小时嘅全日早餐,入到去好似去咗外国一样,只有英文的餐牌,而店员点餐都净系会讲英文。/食得 all day breakfast就一定拣 eggs Benedict 先试到餐厅既水准,今次拣左 eggs-so-cal,配埋 smoked turkey同 avocado, 牛油果几新鲜,个蛋亦做到半生熟。/每份早餐都可以拣两款 side dish, 我拣左fresh fruit,但识落唔太新鲜只系切左好耐😫,lyonnaise potato味道算不错,加埋比较饱肚。朋友拣咗 tomato soup但食落好似沟稀咗的茄汁😅。虽然个蛋做得唔错,但配菜都麻麻,份量唔大,每人一百蚊系湾仔地段算系不过不失。

Eggs  so  cal

2020-03-31