2021-04-27 79 浏览
去完南丰纱厂,因为架车泊系荃湾广场,就系附近食餐饭。荃湾广场对面呢间日本野,男朋友话有几间分店,睇样OK就试下佢。餐厅唔大,应该得20个位,今次就坐吧台,睇住厨师整寿司,整灸烧个时真心香😌由于太饿,都叫左好多野。🥢日本真蚝 $58一只有块黑板写住当日有咩新鲜推荐,蚝痴既我地拣左真蚝。睇相都见到大大只又饱满,夹埋萝卜蓉、柚子醋汁同葱,一摆入口就双眼发光,好想encore !!!🥢明太子鸡翼 $42炸得好脆,但明太子同我预期有出入,中间个馅料有啲似丸类既质地,实实地。🥢火炙鱼生丼 $158有烧嘅海胆、鲽鱼、三文鱼、带子、蟹柳,都几足料,欣赏佢个醋饭,质地做得好好,调味适中。🥢特上三色丼 $178望唔望到佢pat海胆!海胆鲜甜,mix埋三文鱼籽同吞拿鱼蓉食,只可以话「大满足」!🥢牛油果鳗鱼反卷 $68一客四件。味道ok,不过我地钟意熟少少既牛油果,食落融融地仲正。同埋放系寿司面,夹时好易跌牛油果😂😂😂😂🥢辣酒煮广岛蚝 $78谂返起,酒味咁古惑,试佢唔出。一碗有7-8只蚝,汤底带味噌味,辣度相当轻微,我争住食浸到入晒味既萝卜。如果冬天,饮住呢个热辣辣嘅汤,应该超正!🥢蟹肉蟹羔寿司 $20🥢赤虾

餐厅唔大,应该得20个位,今次就坐吧台,睇住厨师寿司,整灸烧个时真心香😌由于太饿,都叫左好多野。

🥢日本真蚝 $58一只

🥢辣酒煮广岛蚝 $78

🥢蟹肉蟹羔寿司 $20
🥢赤虾寿司 $24
🥢油甘鱼寿司 $18
为食想试埋寿司,留意返以上系单件价钱,可以一件件拣。蟹肉蟹羔劲夹,唔洗多讲。赤虾同油甘鱼都好够新鲜。饱到傻都要食😂

🍽总结
水准比一般连锁日本野好,食材食得出新鲜,真蚝必食!埋单走时先发现好似系🟡,加分😌。