2024-10-21
无意中发现咗间几好食嘅韩国炸鸡想同大家分享吓。间舖位于北角新都城隔离小巷kfc隔离,咁啱夜晚行过见到冇乜人唔使排队,所以入咗去试吓(其实都有啲人喺度等紧外卖)。入面都算新新净净,几阔落。嘢食方面里面都唔系剩系得炸鸡嘅,咁我哋就嗌咗两款炸鸡,一个辣年糕,一个紫菜包饭同埋泡菜煎饼。炸鸡都有几多款口味,我哋嗌咗推荐嘅洋葱忌廉炸鸡同埋火辣炸鸡。两款都好食,外皮脆但入面鸡肉都几鲜嫩,尤其系洋葱忌廉炸鸡,酱汁调得好好食,而火辣炸鸡就几辣下,唔食辣嘅人可能未必会食到。两款都有配沙律菜,连埋炸鸡一齐食啱啱好。同埋想赞嘅系佢除咗Regular size仲有得拣baby size,咁就可试多几款口味。不过baby size其实都唔算细,都有6 /7 旧。年糕方面,嗌咗carbonara味辣年糕,个汁够浓,忌廉味几出,加埋少少辣味,唔错。里面仲配咗啲韩式粉丝,连埋汁食非常之好食。紫菜包饭份量超好足料,又大条劲抵食。最后泡菜烧饼就正正常常,觉得冇乜特别。嘢饮就嗌咗两杯梳打,都系正正常常,不过都算几大杯。总结下,觉得而家韩式小店味道同埋份量方面可以话系高于平均,但佢价钱方面真心唔贵,所以真系几抵食。我自己就应该
紫菜包饭份量超好足料,又大条劲抵食。
最后泡菜烧饼就正正常常,觉得冇乜特别。
嘢饮就嗌咗两杯梳打,都系正正常常,不过都算几大杯。
总结下,觉得而家韩式小店味道同埋份量方面可以话系高于平均,但佢价钱方面真心唔贵,所以真系几抵食。我自己就应该会再覆桌,试埋其他炸鸡口味。