2021-12-16
位于长沙湾同荔枝角交界嘅隐世泰菜,店舖以明亮嘅大地色装修 再配上七彩缤纷嘅画作🖼一入到黎都比呢幅佛画震撼到👀两个人做完运动肚饿叫咗个晚市套餐A,其实拣咗好耐究竟A定B好😂两个menu都好吸引前菜 — 扎肉沙律比想像中大碟,扎肉大大块 用咗好多唔同配料。酱汁超有泰式风味 都几辣🥵🥵 加埋啲生洋葱一齐食 仲辣😂😂😂小食 — 墨鱼饼泰式小食来讲 最钟意就系鱼饼🥰今次重要有墨鱼饼!大大旧炸得香脆之余 仲超弹牙😍😍鱼饼仲混咗好多粒粒,食得出唔系普通街边雪藏野😍 推介 👍蔬菜 — 杂菜呢个不得了,睇落平平无奇 一上枱已经香味扑鼻👃炒得超惹味 够晒获气 爆香过嘅蒜头再加埋马拉盏 真系不得了呀!食晒啲菜都要留返个汁嚟点簿饼😍😍主食 — 芭堤雅烤鸡即叫即整 一上枱已经知有料到🤩 有种喺泰国夜市扫街𠮶种香气 食落真系同我当地食系一样味,真系够晒地道😛皮脆肉嫩 咬开出烟之余仲好juicy! 仲配咗个好似酸酸甜甜嘅话梅汁 不过本身只鸡唔点酱已经好够味 唔系讲笑真系色香味俱全🥰 一定会加钱叫大碟啲 (如果可以)配簿饼摆咗一阵都仲系热辣辣 一咬落去有种酥皮汤咁松化嘅感觉🤤 食到好香牛油味🧈朋友话勾起佢系泰国街边香
前菜 — 扎肉沙律
小食 — 墨鱼饼
推介 👍
蔬菜 — 杂菜
主食 — 芭堤雅烤鸡
配簿饼
摆咗一阵都仲系热辣辣 一咬落去有种酥皮汤咁松化嘅感觉🤤 食到好香牛油味🧈朋友话勾起佢系泰国街边香蕉煎饼嘅回忆🤤 点汁一流!
仲包埋附送两杯饮品,冇谂过叫杯冻椰青水仲会送两块椰肉 朋友嘅龙眼冰都好饮唔过甜🥰
唔知系咪太迟去到 所以最后冇送到甜品🥲不过一句讲晒平靓正,仲要外卖自取全!日!九折!喺呢区嚟讲 要食泰菜嘅话呢度绝对都系一间好选择😍