2023-12-13 519 浏览
今次我去咗间标榜着家乡味嘅烧鸟店,真系得啖好彩头!这间名为「炭烧硬菜」嘅小店,真系一进门就溢出𠮶种香气,扑鼻而来真系搞到我食指大动🤤。首先,𠮶啲牛肉串,真系嚟紧咬落去嘅时候,啲肉汁喺口里面「咕噜咕噜」喷出嚟,够晒juicy,简直系正到爆炸!再嚟讲讲牛舌,啲牛舌厚切得啱啱好,嚼劲十足又唔会太过腍,外层灰烬焦香嘅味道,真系令人回味无穷。而家我要狂赞下佢哋嘅鸡肉串,你问我几好食?我话你啲鸡肉串咁多汁,咬落去嘅时候,鸡肉既腍滑又唔失咬口,「口感」同「弹性」拿捏得宜,我实会话你,真系鸡中之凤!雪上加霜嘅系,佢地嘅芝麻酱汁好到令人要立即俾个like👍!坦白讲,我今日真系食得好开心,饱到一个不得了,啲食物唔只滋味满分,环境同服务都好贴心。厨师将每一串烧得啱啱好,不过就系要等咗阵,不过好嘢值得等,是吧?总之,要食好嘢,来呢度就对喇!emoji