2023-06-03 33 浏览
云手工火锅评分:🌕🌕🌕🌕🌑去尖沙咀行街,行到肚饿四围揾嘢食,心血来潮想打边炉,想拣一间质素高啲嘅,揾到系尖沙咀酒店一间手工火锅,咁一于去试吓啦。· 椰子鸡锅其实好好奇咩系手工火锅,原来系打边炉之前会有半只嫩鸡喺镬入面,员工会帮手炒到啲鸡半熟,然后大大个椰青倒落火锅做汤底,配合海底椰萝卜,煲出嚟嘅汤底清甜滋润冇咩味精。· 手工墨鱼丸餐厅亦都有一啲特色手打鱼蛋, 咁我拣咗手工墨鱼丸,同出面食嘅墨鱼丸唔同,口感弹牙亦都食得出系纯正墨鱼打出嚟嘅,好高质。· 花胶既然都拣得椰子火锅汤底,咁不如加埋花胶做个养生锅,估唔到一碟花胶有咁多,够三至四个人食好足料·豚肉咁因为我唔食牛嘅所以我打边炉多数会拣猪同鸡,呢度嘅豚肉份量适中,但系豚肉嘅油脂分明打边炉出嚟嘅效果好好味。...
云手工火锅

评分:🌕🌕🌕🌕🌑