2017-06-15
是日9PM去食都好多人~~ 幸好有枱客埋单,等了5分钟就可以入座果然假期前夕要好好对自己个胃 夏日炎炎再加上我系嗜甜的人, 点了由士多啤梨同水蜜桃为基底既”Candies”渐变色的特饮, 当然相机影先 睇过我其他另一篇食评都知我十分爱食菇,所以今次都唔例外地点了野菌蟹肉芝士酿大啡菇!大啡菇菇味浓郁, 肉质厚身又够软滑, 配合酱汁调味劲juicy!可惜美中不足系大啡菇食时已偏凉, 可以热D上碟就好~~ 主菜方面首选叫左原板海胆配龙虾忌廉汁烩饭~饭食落较烟韧(个人钟意烟韧口感), 龙虾汁十分惹味, 再加上海胆,真系忍唔住讲句”实在太邪恶啦!” 另外叫左蒜片香辣肉肠翡翠螺天使面, 一上碟未食就闻到蒜香味, 辣辣地好刺激味蕾, 即刻胃口大开~ 话明Candies Foodies 无真正既糖又黠得呢~ 最后黎到夹糖区夹糖, 蜜桃心心无得输, 食完饭仲有糖可以夹走, 饱足又满足!
果然假期前夕要好好对自己个胃
渐变色的特饮, 当然相机影先
可惜美中不足系大啡菇食时已偏凉, 可以热D上碟就好~~
主菜方面首选叫左原板海胆配龙虾忌廉汁烩饭~