2024-04-29
其实我从来都冇写过食评,但今次嘅遭遇真系令到我觉得要俾大家睇一睇小市民去食啲社交媒体网站推荐嘅食店嘅真实状况。喺社交媒体网站见到网路红人推介,就打算试吓。因为佢拍条片入边啲食物嘅质素都几好。一上到去坐低,我哋两个人叫咗同田中同一个餐,点完餐之后等咗成15分钟,啲餐点陆陆续续上嚟,但都冇杯热茶,要我哋主动去问,不过我觉得呢啲都系小问题。因为食物质素系最紧要。见到条片咁吸引,虽然我知道每一次出餐都一定系有啲分别嘅,不过应该都唔会差太远,就谂住自己一定系食返差唔多咁嘅嘢,点知(本身cap咗图谂住俾大家睇吓影片vs实物,但系open rice 只俾上载自己影嘅图)芒果片就变咗芒果粒粒海胆同三文鱼子嘅份量同影片又好似有啲大分别 (尤其是三文鱼子得个几粒⋯⋯)最尴尬系呢碟牛,6片都咁细片(已经系未食过)同图片嘅颜色同埋大小差得有啲太远? 只色亦都好瘀。乌冬份量都比想像中小,两啖食完,不过味道系几好嘅。最后食完返屋企仲要肚痛发烧,屙水屙咗几次,唔知系我咁黑仔定系点,但系净系咁样嘅卖相真系有种受骗嘅感觉。 今日睇完医生,食咗药好咗好多了,都无打算追究啲咩,但希望俾大家睇到一个普通市民入到去所得到嘅食物
芒果片就变咗芒果粒粒
乌冬份量都比想像中小,两啖食完,不过味道系几好嘅。
最后食完返屋企仲要肚痛发烧,屙水屙咗几次,唔知系我咁黑仔定系点,但系净系咁样嘅卖相真系有种受骗嘅感觉。 今日睇完医生,食咗药好咗好多了,都无打算追究啲咩,但希望俾大家睇到一个普通市民入到去所得到嘅食物系咩质素。