就到年尾,想同挚爱家人食餐好,推介呢间上环私隐度高,无论系用料、师傅技艺同服务都系顶级水平嘅铁板烧✨澳洲鲍鱼二人前 $2680Australia Abalone Course For Two✨澳洲鲍鱼三食 450gAustralia Abalone (3 ways)澳洲大鲍鱼超级大只先可以做到三食,师傅根据各部位特性构思出三个食法中心部份系最爽同有咬口,所以切片炒,配上用捣碎鲍鱼肝炮制嘅洋葱忌廉汁,鲍鱼肝本身带甘涩,而洋葱就系最天然嘅甜味剂中和涩味,系最原汁原味嘅食法,亦系我最钟意嘅🤎头尾部份肉质稔身不失爽口,用XO酱切粒炒超惹味呀🔥鲍鱼边质感系最稔,好似海参,而且盐份最多海水味最重,所以唔使落盐炒,落啲青柠汁调味已经足够~✨甘鲷立鳞烧Amadai Uroko Yaki不得不讲,呢个系我食过最好食嘅立鳞烧‼️先半煎炸鱼鳞部份,每块都好似薯片咁脆身,咬落去索索声,而鱼肉身只系用余温焗熟,所以超级滑溜最后淋上用鱼骨熬汤,再加海胆、洋葱煮成嘅面豉汁,啲汁好味到我一滴不漏饮晒🥹✨季节海鲜Seasonal Seafood新鲜蛏子用樱花虾蒜炒🦐香味四溢,蛏子边质感超稔,少少似肥猪肉,而肉身就较有咬口

澳洲鲍鱼二人前 $2680
✨澳洲鲍鱼三食 450g
Australia Abalone (3 ways)

头尾部份肉质稔身不失爽口,用XO酱切粒炒超惹味呀🔥

✨甘鲷立鳞烧
Amadai Uroko Yaki

✨季节海鲜
Seasonal Seafood

✨清酒煮北海道大蚬🍶
Boiled Clam with Sake
呢道菜又系完全颠覆我对清酒煮蚬嘅想像,平时居酒屋食到嘅汤头都系好淡,但呢个汤系超级浓蚬味‼️因为师傅睇住啲蚬一开口就拎上黎,一吐出黎个啖汁就渗晒落汤,蚬肉粒粒饱满,肉身呈粉红色,鲜甜到不得了🤤🤤

✨美国牛肉厚烧及薄烧🥩
US Beef Tenderloin & Sliced Beef Roll
or
日本黑豚肉薄烧🐷
Japanese Sliced Pork Roll

美国牛肉薄烧
充满肉味,入口即融,烧肉汁系加蒜、白兰地即制,厚身鲜味
伴碟炸蒜片都好讲究,用独子蒜炮制,薄脆如薯片,成个口充满着蒜的甘香🧄

日本黑豚油香好重,但因为切到好薄同用高温煎到好脆嘅关系,所以唔觉得好腻~

以上均有炒野菜、炒饭、面豉汤、渍物、甜品
Serves with Fried Vegetable, Fried Rice, Miso Soup, Pickles, Dessert

✨樱花虾高菜渍炒饭🦐
Fried Rice with Sakura Ebi & Pickles
以高菜渍同樱花虾炒饭色香味俱全,面头仲有流心荷包蛋🧡超级加分! 采用日本兵库县赤玉蛋,师傅话同梦王同级数,而且市面少见,觉得以后所有铁板烧嘅炒饭都应该有一只流心荷包蛋先圆满🍳

✨铁板焦糖多士,益力多绵绵冰
Camarel Toast, Yakult Shaved Ice
甜品仲有铁板焦糖多士同益力多绵绵冰,系用台湾空运过嚟嘅绵绵冰机做出嚟嘅,食完咁多热气嘢,食返碗冰真系一流🍧

• 甘鲷立鳞烧
  • 清酒煮蚬