2021-07-01
今日成3:00先食lunch黎到可以食下午茶 估唔到佢下午茶选择非常多有点心(肠粉 珍珠鸡 炸两)有粥 有汤粉米线 菜饭等不过我最后都冇叫下午茶🙈反而叫咗个知味定食 因为好似好正向前包前菜 主食 饭 菜 甜品 饮品我要小城沙姜鸡 配菜饭 ($78)拣好之后可以扫QR code自动送单入厨房 几方便不过我依个餐就等耐啲 大概15分钟卖相好掂 直头同相一样1️⃣前菜:酸白萝卜红萝卜🥕 非常开胃2️⃣菜:蚝油生菜 相对清淡 非油炒而系烚 但系生菜少少清脆 蚝油亦够味 唔错3️⃣主食:沙姜鸡 酱油同鸡分开 鸡分量啱啱好 有皮有骨 底放咗大豆芽菜 好味 仲吸咗啲鸡油好入味🐓鸡几滑 又香鸡油味 只系肉比较少 原先已经有啲花雕醉鸡味反而我觉得唔点沙姜汁已经好够味 否则太咸 加上个汁其实主要油黎4️⃣饭:菜饭有成大碗 可惜味道麻麻 虽然叫菜饭 但系冇乜白菜 食落都唔觉有菜 之后有肉 不过全部猪腩肉咁 全部肥膏🤭个饭本身又冇乜味 但系似炒饭咁油腻 饭质亦好一般 所以有啲失望5️⃣甜品:煎堆仔 两粒炸过嘅午糕咁 外皮非常香脆 金黄色 入面就糯米 烟韧口感 都几好食嘅6️⃣柠水:正常味道 糖浆另上 可以自己调味🍋-味道方面都可以
黎到可以食下午茶 估唔到佢下午茶选择非常多
有点心(肠粉 珍珠鸡 炸两)有粥 有汤粉米线 菜饭等
不过我最后都冇叫下午茶🙈
反而叫咗个知味定食 因为好似好正
向前包前菜 主食 饭 菜 甜品 饮品
我要小城沙姜鸡 配菜饭 ($78)
拣好之后可以扫QR code自动送单入厨房 几方便
6️⃣柠水:正常味道 糖浆另上 可以自己调味🍋
味道方面都可以 系几有风味嘅 比较浓味啲
服务都唔错 啲姐姐有礼貌 忙都会应客人要求
环境可以 原来舖唔细 枱之间有适当距离
CP值高 份量足 我个餐好丰富 屋企人叫嘅自由双拼下午茶都好大份👍🏻