2021-11-02
🧚🏻♀️作为半个潮州人,一年点都要食返几次打冷🧏🏻♀️ 今次嚟到油麻地嘅红伶饭店,唔少foodie都大赞,抱住有啲期望嘅心情去食😋🦑必点冰镇墨鱼片呢个真系想无限encore! 冰镇左嘅鱿鱼片爽口弹牙,加上日式豉油同Wasabi,令人即刻觉得好开胃😆😆而且份量感人,吃货嘉嘉同男朋友食到唔停口,一致认为佢系the best dish 🥇🦪🌶生腌蛳蚶呢到嘅蛳蚶可以比你拣生/半熟,吃货嘉嘉就拣咗生食😈 好嘅蛳蚶入口鲜甜,感觉有啲似冇铁味同海水味嘅生蚝,加上秘制酱汁、大蒜、辣椒同蒜头,岩哂钟意重口味嘅人🙋🏻♀️🦆🐷卤水鹅肠拼腩肉因为冇哂卤水鹅嘅关系,就加咗碟打冷必食嘅卤味,用黎送潮州粥一流🍲🦪超大份量蚝饼呢到嘅蚝饼系用蛋浆整成,香脆唔会太油😋蚝仔份量刚好,每一日都系满满嘅幸福🎏 但系由于作比足两大块,我同男朋友都食到要捧住个肚走呀🧚🏻♀️⛑带返个头盔先:吃货嘉嘉好挑食,以上食评都系根据个人口味🙉
冰镇爽滑鱿鱼片
🦑必点冰镇墨鱼片