2015-05-20 1454 浏览
呀sir搬左入深水埗高级住宅,我地去佢屋企既housewarning,佢安排左我地去佢屋企对面的”锅居”食,有点应景,就算系高级住宅,但香港地,可以有几大啊,仲要响黄金商场对面呢d地段,地价一定好贵,为建立锅居,大家话背后付出了几多努力啊?唉…讲呢d 我地叫左好清新既椰青矿泉水走地鸡端上,在我们面前把椰清水连肉加上矿泉水倒进锅内,他们说等汤滚后左之后落鸡煮三分钟等佢熟d汤真系好甜,鸡滑,d汤咁清d火锅料在这汤煮时咪更可食出料既原味.待大家食完鸡饮完汤之后,大家就可以落点左既野了,安格斯肥牛不太薄,厚度适中,雪花分怖得超级平均,而且脂肪比例不多,有肉质仲好有咬口.炸响铃,现炸的仲有d暖暖地薄脆炸鱼皮,很大条又完整,第一次见到咁大条感到新鲜同脆 手打墨鱼太不太多弹牙,偏淋大虾云吞好特别,原来里面只得一只大虾无其他肉,一啖食到的云吞手打猪肉丸 爽口弹牙既虾紫洋葱香茹饺又另一特别的饺,紫洋葱甜而不 ,亦唔会抢左其他馅料既味道鹅肠,不府平时在潮州打冷的鹅肠而似一条滑涌的 ,但唔系肥膏既爽口肠,不过我印唔系好接受到咁新鲜既鹅肠 芝士手打牛肉丸,手打牛肉丸像味道菜楼中山竹 肉的 肉,而里面酿了芝士,

呀sir搬左入深水埗高级住宅,我地去佢屋企既house
炸响铃,现炸的

手打墨鱼太不太多弹牙,偏淋

手打猪肉丸
芝士手打牛肉丸,手打牛肉丸像味道菜楼中山竹 肉的 肉,而里面酿了芝士,咬落D芝士会流出来
午餐肉唔知点解男仔打边炉都要叫既?!佢地话呢度既午餐肉唔似食拼果d咁叫我试下,好厚度,味道淡一点唔易散
系我每次打边炉都要叫的竹笙, 大大条, 好爽口.
鳝鱼片切得够薄,好快就熟,而有脆鳝鱼的效果,又唔肥‧
我地食完呢餐大家都饱足,同时新入伙的呀sir日日温饱,家人身体健康, 幸运美满..

2015-04-30