2024-12-19 91 浏览
🍽️半岛渔港/阿翁火锅馆(观塘)📍观塘秀茂坪秀明道101号秀茂坪商场2楼陪妈咪去秀茂坪探朋友,跟住一齐喺秀茂坪商场开餐,一蚊可叫妈妈最钟意食嘅乳猪,梗系去食啦😄我哋仲叫咗个$568优惠四宝套餐,抵食👍 ~乳猪皮脆肉嫩,所以$1必定要叫,超值之选🤗套餐包括有:~双冬羊腩煲(跟时蔬一碟) 🍲🥬羊腩煲煮得香浓入味,羊腩软糯而不腻,配搭清脆的生菜,味道非常配合👍我个人特别喜欢食羊腩煲里面嘅配料,特别系马蹄同冬菇,好味道😋 ~翡翠炒龙趸头🐟🥦真系唔错!用咗鲜嫩嘅龙趸鱼,肉质细嫩,食到鱼肉嘅鲜甜;配搭翠绿嘅西兰花,炒得香气四溢,翠绿鲜艳,味道更加丰富😋🍽️~蒜茸蒸头腩🧄🐟以蒜茸蒸制,鱼肉嫩滑,蒜茸的香气渗透其中,调味适中,每一口都鲜美,感觉好健康🥰 ~头抽皇煎海虾(例) 🦐🍤头抽皇煎制的海虾,好入味,外脆内嫩,虾肉鲜甜多汁,好惹味,好快就俾我哋秒杀❤️ 另外天气冻咗特别大食,我哋还点咗是日老火靓,系我哋好钟意嘅粉葛鸡脚汤,很有家温暖的感觉,好足料🤗最后一定要食吓菜,就点咗蟹肉扒豆苗 🦀🥗,份量大得惊人🤣蟹肉鲜美多汁,配上爽口的豆苗,清爽可口,相当唔错😃
🍽️半岛渔港/阿翁火锅馆(观塘)
📍观塘秀茂坪秀明道101号秀茂坪商场2楼

~乳猪