2024-01-07
喺内地颇有名气嘅高端湘菜 呢几个月悄悄地落户香港。舍弃一贯中式大红路线 走中欧混合风格 高雅又贵气。 酒店大堂已有接待员招待。上一楼一踏出𘋢门 侍应会带你穿过走廊去到大厅就坐。餐厅以贵宾房和卡座为主 好适合同大老板倾生意 成功率大增🤑 💖 午市二人套餐 388+1(估唔到午市价钱咁亲民😳)选择同份量都多 4个女仔都够食!茶可选择无针菊花或普洱。 💖 烧椒皮蛋 凉拌黑木耳 ~ 非常开胃嘅前菜 💖 酸辣凤杂 ~ 入口好重香茅味 好清新!系鸡肾同鸡肠。平时食开bb辣嘅我 觉得呢个几辣~ 💖 芙蓉镇米豆腐 ~ 口感好特别 有啲似冇萝卜嘅萝卜糕。 个肉碎酱好适合捞埋米糕一齐食 💖 18秒牛肉 ~ 牛肉真系净系炒18秒不多不少 炒得香口牛肉幼嫩不干 香辣味令人对这道菜欲罢不能!🤤 💖 有机花菜 ~ 软硬度适中 同上两道菜嘅辣味又唔同 💖 小米青稞饼 ~ 用青稞呢种植物制成 夹著小米 嘅馅饼 甜甜咸咸的松糕口感😋 💖 是日糖水 < 银耳莲子羹 >好滋润 幸福满满嘅感觉🥰 第一次湘菜初体验:用餐体验达到满分水准🥇 服务到位 就连洗手间都有得刷牙漱口梳洗😳 下次一定要去食晚餐!
💖 烧椒皮蛋 凉拌黑木耳 ~ 非常开胃嘅前菜
💖 有机花菜 ~ 软硬度适中 同上两道菜嘅辣味又唔同