2024-09-04
今晚同朋友开生日party ,知道呢度消费满$1000可免开瓶费,于是带咗枝香槟🍾️嚟🍻庆祝一下有别于连锁火锅店,无论食材、汤底都正,成为我首选的火锅店。珍馐十三味点心火锅:呢款2人餐,可以从34款美点食材,挑选13款,啱晒想吃款式多,但份量不需多嘅我哋滋阴花胶鸡煲奶白色嘅鸡汤汤质浓稠,好香鸡味,但系唔会太油,花胶有好多件,打边炉之前一定要饮返两碗。顶级本地手切骟牯牛每日新鲜运到嘅本地骟牯牛,同普通肥牛唔同嘅系手切较厚身,煮10秒就食得,食落软腍牛味香浓。鲜骟古黑牛柏叶口感爽脆可口,牛味特别突出,吸汤力强,满口汤汁。猪润猪润煮嘅时间比较讲究,店家推荐4分钟果然啱啱好,口感爽弹松软。自家制虾丸、牛肉丸自家手打嘅虾丸同牛丸,同外面嘅相比更加弹牙,大大粒真材实料。味增大根黑豚饺饺子馅料特别,味噌大根咸中带微甜,有日式风味。水晶奶皇包放落打边炉嘅甜品真系第一次试,金黄晶莹嘅水晶包皮烟靭Q弹,入面包住奶黄馅,一咬流心爆浆。即炸鱼皮及响铃新鲜即叫即炸,香脆可口,可以点酸甜酱,开胃嘅餐前小吃。
有别于连锁火锅店,无论食材、汤底都正,成为我首选的火锅店。
珍馐十三味点心火锅:
滋阴花胶鸡煲
顶级本地手切骟牯牛
鲜骟古黑牛柏叶
口感爽脆可口,牛味特别突出,吸汤力强,满口汤汁。
猪润
自家制虾丸、牛肉丸
味增大根黑豚饺
饺子馅料特别,味噌大根咸中带微甜,有日式风味。
水晶奶皇包
即炸鱼皮及响铃
新鲜即叫即炸,香脆可口,可以点酸甜酱,开胃嘅餐前小吃。