2024-09-25 388 浏览
有好多人可能都会认为旺角嘅居酒屋🍶以廉价为主!今次介绍间少贵但对得住价钱,而且特色菜一定要事前予约嘅祝ご 居酒屋。无他嘅,因为好多都系限量菜式,食材供应有限🥰!前菜 $20玉子味道香甜,口感嫩滑,加上鲜香味甜嘅酱汁一齐食,暖笠笠十分好食。自家制和牛汉堡 $68每日限量发售,汉堡扒肉味重油脂味香😍,加上蛋味浓郁嘅日本蛋🍳,真系好味double up🤤。岩盐板和牛烧 $138同样限量发售,岩盐板由喜马拉雅山粉红岩盐板天然调味,经过数千年高温挤压,矿物质和海盐分层结晶成岩盐🫢。咸味自然清新,有层次, 不带走食材鲜味,好适合配搭烧和牛🐃,非常之好食😋。牛肉眼 $78肉眼烧至5️⃣成熟,口感软嫩多汁,肉味香浓,底层铺满生洋葱丝,辛辣的洋葱丝🧄配搭油脂丰富的肉眼🥩一齐食,既消腻又增添食味😋。清酒蒸花蛤 $88花蛤原煲上用小蜡烛保持温度,令食味更佳🥰。花蛤肉身饱满,新鲜味美,用上汤加入昆布、葱花及清酒一齐煮,每食一口都散发阵阵酒香味及鲜味😋。照烧鱿鱼 $78鱿鱼🦑烧得啱啱好,表面干身,肉质软腍嫩滑,秘制烧汁味道香甜微辣,非常配合鱿鱼香味😋。牛舌 $68厚切牛舌表面焦香🔥,肉质爽滑弹牙,肉味

前菜 $20

自家制和牛汉堡 $68

岩盐板和牛烧 $138

牛肉眼 $78

清酒蒸花蛤 $88

照烧鱿鱼 $78

牛舌 $68
厚切牛舌表面焦香🔥,肉质爽滑弹牙,肉味香浓,带微微油香味😋。

自家制樱花啫喱布甸 $48(需事前电话预订)
呢个啫喱布甸🍨非常清新,想食嘅话,记得一定要提前预订。

惠比寿生啤 $78
属于Premium级的高质啤酒🍺,采用100%麦芽酿造,所以拥有浓郁香味和口感嘅特点🤤。

富士山柚子汽水 $38
柚子🍊味道香浓又唔太甜,冰凉带汽,好饮😍。

后记:当日同餐厅老板倾开偈,言谈间发现老板用心经营,对食物非常执着,可惜觉得香港饮食前景难做,个个都北上消费, 计画可能年尾结业......我就觉得相当可惜,希望大家都支持咁有特色嘅小店啦。

2024-09-17