2024-08-22
[📍铜锣湾|船涡 ]系铜锣湾做完野,同朋友约左食一人一锅蒸气海鲜火锅,餐厅位置阔落,两人并排而坐,对面有竹帘隔住,私隐度高。我地叫左九品芝麻套餐,份量足,而且种类多,有前菜,海鲜,肉,丸同蔬菜。前菜系青瓜蟹柳沙律,清甜青瓜配上鲜嫩蟹柳,仲有蟹籽,口感清爽,酱汁酸甜开胃,令人胃口大开!另外仲有章鱼烧,外皮香脆,内馅软糯,酱汁香浓,味道不错。我地仲加左个吉列炸蚝,外脆内软,好味!食完前菜可以煮海鲜,海鲜有好多种类,例如:白蚬、大蚬、虾、鲜鱼片同鲍鱼,枱面贴左建议时间,锅亦有定时功能,唔洗惊唔识食,仲可以+1蚊加一只鲍鱼。海鲜都颇为新鲜,蚬无食到有沙,肉质鲜嫩。肉类我地拣左美国肥牛同豚肉片,仲有3粒丸 ,牛丸弹牙爽口,肉汁丰富,好味。食到差唔多,店员就会主动帮手整埋个南瓜芋头粥,粥底吸收哂啱啱煮海鲜同肉类既精华,充满鲜味,仲可以煮埋蔬篮作结。最后仲送左每一粒雪糕糯米糍,值得回味!九品芝麻套餐 $258
最后仲送左每一粒雪糕糯米糍,值得回味!
九品芝麻套餐 $258