2021-11-28 431 浏览
嚟到呢个大闸蟹嘅季节,梗系要尽情食蟹!趁着屋企长辈大寿,我哋一家人就book咗位于尖沙咀iSquare嘅喜记蟹将军,食个生日蟹宴🦀🦀之前嚟过几次感觉都几好,所以喺呢个重要日子又再encore呢间餐厅🤟🏻.久违地喺餐厅见到一大班亲戚,我哋总共订咗两席,餐厅仲帮我哋用咗劲有中国特色嘅帘嚟间房😍私隐度劲高之余,又唔使比其他人听到我哋嘅交谈,服务完全令我哋有宾至如归嘅感觉💙为咗可以食多啲自己钟意食嘅嘢,我哋今次就主要散叫,每席都有蒸大闸蟹、避风塘炒蟹同埋姜葱炒蟹。每一款蟹嘅味道都好有特色,个人就最钟意蒸大闸蟹,原汁原味,食到蟹最鲜甜嘅味道🦀食完之后超有罪恶感😈😈当然我哋唔只叫咗咁少嘢食,仲叫咗蒜茸粉丝蒸龙虾、上汤龙虾、蒜茸粉丝蒸扇贝、陈皮鲍鱼、水煮鱼、同埋葱油鸡等。有啲款式系之前食过觉得几好食所以再encore,超推荐蒜茸粉丝蒸扇贝!!🤤🤤