2017-12-08
踏入12月终于有冬天的感觉 而寒气令我好想食啲暖笠笠既火锅😍可以烚下烚下🤩今餐由朋友拍板话带我去佢既to eat list坐低见到左边有堆卡位 都几宽敞 下次book位试下坐果边先😄未点菜就上左个月光宝盒😂 俾你自制酱油 开头我以为系俾我拣茶叶😜净系汤底已经有10几款 真系好难做决定 样样都好吸引😍 最后由于我地都想食醉鸡 就拣左药膳醉鸡煲虽然只有半只鸡 但系真系非常足料 大大件成只鸡放入足料汤底度煮十分钟 啲鸡肉非常鲜嫩多汁 餐厅腌到醉鸡非常入味 啖啖肉都被花雕的馥郁酒香包围 再加埋由杞子 红枣 党参 北芪 桂圆熬制而成的滋补养生组合 真系ichiban👍👍👍 最后我地饮左成几碗汤 意犹未尽😂😂食到啲醉鸡七七八八 我地点既火锅配料都慢慢上台呢碟珊瑚蚌虽然要$108 但系份量十足 完全够4个人食呢碟顶级安格斯牛颈脊真系不得了 肥瘦相间恰到好处油花分布令其入口非常嫩滑 如果成班朋友黎会叫多几碟😎😎见佢咁好味 专登俾个close up佢😂个田园蔬菜拼盘一次试哂几款菜 竟然有粟米蕃茄 唔使另外点 仲有我最喜欢的皇帝菜😁😁全部都好新鲜 份量又大 唔错唔错😉朋友话今日打边炉一定要叫豆腐 因为可以
而寒气令我好想食啲暖笠笠既火锅😍
个田园蔬菜拼盘一次试哂几款菜
朋友话今日打边炉一定要叫豆腐
因为可以试下药膳豆腐😯自制新菜式😂
不经不觉食到啲人走哂 终于可以影下个半露天环境
当日微风吹入餐厅 非常舒适 除左卡位 坐近窗位仲可以欣赏太子街景🏙🌃好写意
离开餐厅落楼时见到私房菜menu
头先食野果阵已经见到隔离台成班朋友一家大细黎食私房菜 食到好滋味咁 睇番menu都好吸引!下次有机会要带屋企人黎试下😆😆