想感受下日本风情黎呢到就岩哂🤩店内环境完全还原日式居酒屋嘅装修好似走咗入银座既居酒屋咁靓!呢间店提供黑门市场的地道特色小食、和牛、海鲜、寿司刺身同各种时令食材,全部食材采自日本,新鲜空运到港😍今次黎试一试佢系咪真系100%还原系日本食!大阪木津海鲜丼 $238呢个丰富嘅海鲜丼,有甜虾、海胆、三文鱼子、蟹籽、油甘鱼、鲷鱼、拖罗、带子、芥末八爪鱼、玉子仲有香到惊艳我既赤醋饭!本身唔钟意食酸嘢嘅我都觉得呢个饭好好味仲配埋啲紫菜类似饭素嘅嘢识识吓好快食晒成兜!鱼生全部都坚新鲜,样样都鲜甜最赞系三文鱼知食得出唔系急冻货喺新鲜嘅北海道三文鱼子!好鲜甜🤩海胆蟹味噌甲罗烧 $128甲罗烧系餐厅招牌之一,今次加左海胆,鲜味好浓,以梳打饼拌甲罗烧,更加食到浓郁蟹膏味,再加上海胆,入口更加 creamy除左海胆,仲有明太子同蟹膏款可以拣~仲有专人帮你烧埋🤫豚骨汤牛肉稻庭乌冬 $108 食日本嘢最钟意最后叫碗乌冬或者拉面暖下个胃~呢个牛肉薄薄地入口即溶又香牛味仲有大量樱花虾同炸蒜增加左咸鲜味!汤底好浓又鲜甜😋大满足提灯串烧$48好难得喺香港见到有呢个价钱嘅提灯食!双眼发光🤩「提灯是鸡的卵巢和未孵化的蛋,连在一
想感受下日本风情黎呢到就岩哂🤩
店内环境完全还原日式居酒屋嘅装修
好似走咗入银座既居酒屋咁靓!
全部食材采自日本,新鲜空运到港😍
今次黎试一试佢系咪真系100%还原系日本食!

大阪木津海鲜丼 $238
仲有香到惊艳我既赤醋饭!
本身唔钟意食酸嘢嘅我都觉得呢个饭好好味
仲配埋啲紫菜类似饭素嘅嘢
识识吓好快食晒成兜!
鱼生全部都坚新鲜,样样都鲜甜
最赞系三文鱼知食得出唔系急冻货
喺新鲜嘅北海道三文鱼子!好鲜甜🤩
大阪木津海鲜丼

海胆蟹味噌甲罗烧 $128
除左海胆,仲有明太子同蟹膏款可以拣~
仲有专人帮你烧埋🤫

豚骨汤牛肉稻庭乌冬 $108
食日本嘢最钟意最后叫碗乌冬或者拉面暖下个胃~
呢个牛肉薄薄地入口即溶又香牛味
仲有大量樱花虾同炸蒜增加左咸鲜味!
汤底好浓又鲜甜😋大满足

提灯串烧$48
好难得喺香港见到有呢个价钱嘅提灯食!
双眼发光🤩
「提灯是鸡的卵巢和未孵化的蛋,连在一起穿在一条竹签上一整串提溜起来,看起来就像是一盏提著的灯笼,因此得名。」
个蛋黄相信系人生食过最浓郁最嫰既蛋黄🤤