2024-08-03 184 浏览
听朋友讲炮台山开咗一间性价比好高嘅日本餐厅,今晚决定嚟食叫咗四样嘢:究极丼、蟹皇丼、明太子芝士玉子烧、明太子杂菌地鸡薄饼餐厅嘅侍应介绍咗呢几样嘢食俾我哋,两个丼饭一冷一热、各有特色,究极丼入面最好食嘅梗系两只牡丹虾啦,配埋份量十足嘅三文鱼子同海胆,加上日本珍珠米,真系极好食;至于蟹皇丼蟹膏嘅份量同蟹肉嘅份量非常慷慨食完之后成个口充斥着海鲜嘅鲜味,实在令人欲罢不能我一向都好钟意食鸡蛋类嘅食品,呢个玉子烧喺屋企好难煮到,餐厅呢度嘅玉子嫩滑,加上入面嘅明太子同澎湃嘅芝士,令人垂涎三尺;最后嘅薄饼香脆可口,鸡肉嫩滑,好有特色呢间餐厅位于炮台山地铁站附近,食物种类繁多,而且价钱相宜,性价比十足,非常推荐#究极堂
听朋友讲炮台山开咗一间性价比好高嘅日本餐厅,今晚决定嚟食

#究极堂
2024-07-31