2021-03-21 505 浏览
身为一位梳乎厘pancake控,最钟意就系周围去揾性价比高嘅梳乎厘pancake嚟食😝 但众所周知,出面有啲名气𠮶啲都闲闲哋卖紧成百几蚊一份,比食一份正餐都仲要贵🥺 而今次介绍呢间餐厅,虽然位置有啲偏僻,喺新蒲岗,但食过几次都觉得佢嘅疏乎厘pancake性价比唔错,次次嚟都会encore🤩食梳乎厘pancake之前梗系要嗌返啲主食啦,而每次嚟我都几乎会嗌佢个手撕猪腩窝夫😌 一嚟觉得呢个配搭好新鲜,二嚟佢嘅猪肉味道真系几唔错👍🏻 因为慢煮关系,佢嘅肉质口感好腍,仲要煮得劲入味😋,加上佢啲窝夫又烤到好外脆内软,又够厚身,好正😆 唯独是价钱有啲小贵,令佢嘅CP值扣左啲啲分🙈呢个不得不介绍返,真系我嘅心水推介,食过一次返唔到转头🤩 平时大家食开嘅黑松露意粉通常都系好多cream嘅,食起上嚟会好漏,但系佢呢个就一啲都唔漏,加埋𠮶阵松露油嘅香味,食起上嚟超正😆 意粉texture又够弹牙,加上佢落咗劲多菇落去煮,好丰富,推介😍终于到今餐嘅主角,梳乎厘pancake!我拣咗最classic嘅牛油黑糖口味🤓,一上到嚟劲大份,睇落去已经觉得好松软😚 食落去超级空气感,好软棉棉,加埋佢啲cream同埋个黑

慢煮手撕猪腩窝夫三文治

野菌松露油忌廉扁意粉

经典牛油黑糖浆梳乎厘pancake

终于到今餐嘅主角,梳乎厘pancake!我拣咗最classic嘅牛油黑糖口味🤓,一上到嚟劲大份,睇落去已经觉得好松软😚 食落去超级空气感,好软棉棉,加埋佢啲cream同埋个黑糖浆,真系好夹😳 不过友人就嫌落得太多糖浆太甜,无计,因为要打卡影相搞到差唔多落哂🤣 下次可以落一半试试先,今次落得太多真系过甜咗,但整体都好好食😋

总括黎讲,呢间新蒲岗黄店嘅野食都几出色,佢嘅梳乎厘pancake性价比都几高下😛 不过好似净系3点后先供应,而佢嘅环境系行怀旧风,啱晒文青去打下卡😌 但佢系区内系非常之受欢迎,亦都无得book位,如果要食,一定要提早去排定队🙈
慢煮手撕猪腩窝夫三文治
野菌松露油忌廉扁意粉