2018-08-20 426 浏览
是夜同老公由九龙翻大埔,途中不停念食咩好🤔突然灵机一触~想食排骨饭同点心! 大埔区内排骨饭,一念就念左去新明发,虽然昌运𠮶边都有一间,但我到而家都唔知同唔同一个老板🤷🏻‍♀️只觉得𠮶边无咁好食~所以就算呢间距离屋企远d都会简呢间。 我地2个入到去咁啱有枱撘唔洗等👍🏻叫了排骨饭、咸鱼肉饼饮、烧卖同鲜竹卷~ 排骨够入味,饭香软绵绵(不过呢点好睇当时师傅落水多少,有试过食中比较硬的饭);肉饼唔咸但饭就缺少了一种排骨的油香。 烧卖肥猪肉少,好味😋鲜竹券无萝卜无九王乎合个人喜好!而家蚝油不多不咸👍🏻 我地仲叫左个菜芯,$17价钱中规中矩,属于一般灼菜无咩特别🤷🏻‍♀️ 简简单单埋单$105就KO左2个胃,有时食下呢d盎头饭都唔错,唔洗餐餐西餐意粉2人起跳200蚊🙂