2023-12-22
朋友讲过几正,但没有想过这间看似平平无奇的牛腩面店竟然有过百一碗的牛腩面? 其实店内大部分食品都系50-60左右,但系最近出咗粮可以食豪啲!就拣咗比较奢侈的「骟牯牛爽腩」,真系物有所值首先介绍汤头,骟牯牛的上汤是用上牛骨熬煮超过18小时,味道清甜,未食已经俾我饮咗好多汤由于是新鲜本地牛,牛爽腩比平时的崩沙腩更嫩,虽然油脂比较多,但吃起来完全不会觉得腻,啖啖肉很香,是比较贵但也是很值得,完全唔想再去食人龙店另外我们也点了咖喱牛坑腩饭,份量超大都只系$60左右,真系啱晒喺湾仔嘅打工仔,咖喱味好浓郁,比起快餐食开的咖喱好食好多,问起才知道是每日现炒的,简直是米饭杀手韭菜饺也是店内现包的 皮薄好好食-环境方便干净企理 我觉得几好-服务方面 因为夜晚食唔太多人店员都几Nice,值得回头• ───────────────潮牛腩 (湾仔)湾仔谢斐道307-311号快添大厦地下2号舖舖• ───────────────#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodi
韭菜饺也是店内现包的
皮薄好好食
-环境方便干净企理 我觉得几好
-服务方面 因为夜晚食唔太多人
店员都几Nice,值得回头
• ───────────────
潮牛腩 (湾仔)
湾仔谢斐道307-311号快添大厦地下2号舖舖
• ───────────────
#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃货 #美食推荐
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls