櫻田日本餐廳

Sakurada Japanese Restaurant
餐厅: 櫻田日本餐廳
资讯:

2023-08-06 188 浏览
忽然发觉,已有好一阵子没尝过铁板烧,系时候要去吃番餐,止止瘾。若不是朋友介绍,我真完全唔知道原来沙田帝都酒店系有铁板烧食,𠮶个位仲要系我经过唔少次,竟然仍走漏眼。又是最迟一个来到,真唔好意思,甫坐低,就可以上套餐的野菜沙律,给大家作个热身。一开波,师傅就整两片入口溶化的拖罗来,咁快就想KO胃纳细小的我吗?铁板烧既项目开始,盐焗既鲍鱼够晒香喷喷,火焰咁款端上来很吸睛,大家当然是相机先食。师傅将之切成薄片,结合恰到好处既火侯,入口不韧,唔系斋玩花巧。扇贝薄切,口感仍保持弹牙,配上适量既调味,好吃,我唯一系觉得个汁多左啲。车海老新鲜,煎得香口,自然爽弹好食,唔需要玩咩花臣。作为食肉兽,我既目光由头到尾都放在牛肉之上。大分县的A5和牛,厚烧,生熟程度交由师傅发办,粒粒入口溶化,脂香满溢,夹埋炸蒜片食是皇道。旁边的翠肉瓜、粟米仔等,有助中和一下。不吃牛的朋友改食鱼,又试了一点。鱼肉嫩滑不在话下,鱼皮煎至脆卜卜,令成件事生色不少。刚才的车海老好食,但口感始终不及伊势海老,加埋龙虾羔,吃得我津津有味。之后是邪恶既鹅肝,甘香好食到一个点,懒理咩超唔超标,食左先讲。平时食铁板烧,去到炒饭环节好多时我都已

车海老新鲜,煎得香口,自然爽弹好食,唔需要玩咩花臣。

平时食铁板烧,去到炒饭环节好多时我都已经投降,是晚虽然好饱,不过师傅呢个烟肉樱花虾炒饭又真系香口干爽好味,结果都食左半碗。
大鱼大肉既一餐,临尾有啲菜去平衡下,是有必要的。
以一球清新的雪糕作结,满足到一个点。

食铁板烧套餐,樽装清酒会有九折,几歹整番枝高兴下。