2018-02-20 130 浏览
舖名叫「虾栈」就梗系专门食虾。虾㶽系台湾都其实几popular ,但系每次去台湾都有太多美食要排住去试,所以未有机会去到品尝一下。今年趁预祝情人节,就打破传统唔食西餐,拣下吃台菜!奶油虾㶽,热辣辣又香喷喷地上枱,虾肉鲜甜,奶油味重,好欢欣😋如果不是我近期太燥,我会试胡椒虾,我估仲正🤔等我下次再光顾先至试。出乎意外地呢个卤水炸雏鸽先至系最精彩,好野味好Juicy 🤤我自己觉得个海花螺就极普通,的确有阵阵烧烤香味,但只算平平。不过我家男人话超正🙄正系边方面就真系见仁见智😅醉鸡卷,酒味过浓,而且肉质太实,差左少少。另外,我地点左冰菜,葱抓饼和台式烤肠。全部味道都几好。冰菜放左一种果实一齐煮,系酸酸地,不过几夹,好开胃😊不过提下大家,佢地出菜速度比较慢,真系要俾啲耐性去等先至可以食完餐饭。
舖名叫「虾栈」就梗系专门食虾。

奶油虾

卤水炸雏鸽

生烧海花螺

醉鸡卷,酒味过浓,而且肉质太实,差左少少。
醉鸡卷

2018-02-13