2024-09-06 688 浏览
Blue Monday 放工要好好奖励自己,第一次嚟到高知駅,亦成为我bookmark会encore嘅居酒屋🧡✨开胃菜 - 爽口嘅蒟蒻、入味嘅莲藕同豆皮,够开胃,可以准备开餐🤭✨直送刺身4点 - 包括浜笛吹鲷、浜殖油甘、池鱼BB、醋渍可爱鲭,比平时食到嘅刺身更为幼嫩,食到食材天然嘅鲜味😻✨明太子铁板芝士炒蛋 - 第一次望住人喺我面前炒蛋😂口感好滑,芝士半溶形成拉丝,邪恶惹味🧀✨北海道仙极牡蛎 - 入口超creamy,果然物有所值,而家仲做紧买2送1优惠,值得叫🦪✨鲣鱼半敲烧 - 可以望到即场烧,有表演睇又有得食,好治愈,里面亦keep到肉质鲜嫩,好有功夫👍🏻✨轻井泽烟熏芝士免治牛舌棒配兰王 - 令我食唔停嘅串烧之一🤤呢个搭配实在太邪恶喇,烟熏芝士+我钟意嘅牛舌,味道浓郁,配埋香滑兰王蛋,世一💯✨烧鸡皮海老卷 - 用鸡皮包住虾去烧好特别,鸡蛋香脆,海老够弹牙🦐 ✨烧豚肉小玉葱卷 - 豚肉包住迷你洋葱,估唔到又几甜,唔会有青味~✨长崎云仙火腿 - 第一次食,卖相似午餐肉,口感似火腿肠,咸香味充足😋✨烧长芋明太子 - 有明太子无得输,长芋几爽口✨秋葵串 - 秋葵新鲜,保持到饱满度✨盐烧鸡皮串

✨烧长芋明太子 - 有明太子无得输,长芋几爽口

✨秋葵串 - 秋葵新鲜,保持到饱满度

✨盐烧鸡皮串 - 调味刚好,烧得脆口唔会腻

✨烧蟹膏饭团 - 估唔到烧饭团咁有惊喜,面头有蟹膏之余一边仲有鳗鱼粒,鲜味十足🍙

✨Sake free flow - 加左清酒任饮2小时(女$98  男$168)嚟得居酒屋梗系要饮清酒啦,价钱都几抵,慢慢吹下水饮下酒几chill🍶