最近发现天后都有唔少嘢食,呢间居酒屋有露天座位,感觉都几chill,佢哋嘅食物选择算多,前菜、串烧、寿司🍣刺身、锅物、面食同饭🍚都有,咩都嗌啲试吓先下面三款前菜都冇食过,试新嘢都几有惊喜三文鱼冰头渍喺店员推介下决定试下,佢话系冻食同埋系三文鱼的头鼻位。口感呢似系咬紧啲软骨咁,呈透明状,网上仲话有高胶原蛋白极高。冇任何嘅腥臭味,或者令到人觉得唔舒服嘅味道,又几好食海葡萄海藻沙律🥗 除咗有海葡萄仲有杂锦海草同埋日本酸汁捞埋一齐食👍🏻 咁就可以中和返本身海葡萄个咸味。个沙律几特别京都绢豆腐个豆腐上面淋左日式酱汁、蒜同香葱。个日式酱汁有少少少少辣但系几惹味☺️ 刺身嗌咗三款左口鱼➡️ 一客有八片,系薄切嘅吞拿鱼脑天➡️ 第一次食㖞👍🏻👍🏻 问一问先知原来系吞拿鱼头顶个肉而且仲系稀有部位😱 食落个口感好正,因为冇咩筋油分重,同大呑有得挥赤贝➡️餐厅系卖活赤贝所以好新鲜爽口火炙烟熏蚝手卷呢个口感好丰富,蚝上面仲有少少海胆☺️嗌咗三个串烧,分别系墨鱼香肠、厚切牛舌同埋烧羊腿肉。大推牛舌,食落有咬口仲充满肉汁,唔错👍🏻 墨鱼肠同埋羊腿肉就正常发挥已经七成饱左右,食埋少少碳水就差唔多豚骨叉烧拉面🍜 入面有半只流心

下面三款前菜都冇食过,试新嘢都几有惊喜

刺身嗌咗三款
左口鱼➡️ 一客有八片,系薄切嘅
吞拿鱼脑天➡️ 第一次食㖞👍🏻👍🏻
赤贝➡️餐厅系卖活赤贝所以好新鲜爽口

火炙烟熏蚝手卷
呢个口感好丰富,蚝上面仲有少少海胆☺️

嗌咗三个串烧,分别系墨鱼香肠、厚切牛舌同埋烧羊腿肉。
大推牛舌,食落有咬口仲充满肉汁,唔错👍🏻
墨鱼肠同埋羊腿肉就正常发挥

已经七成饱左右,食埋少少碳水就差唔多
豚骨叉烧拉面🍜 入面有半只流心蛋、两块肉、两块紫菜。个汤底唔错,食完唔会觉得好口干☺️

神秘炒饭🍚 估唔到炒饭都有Omakase,店员介绍话呢个炒饭打开盖嘅时候先至知道有啲咩料系入面🤣 呢个炒饭好有镬气!入面有五花腩肉、葱、萝卜等等☝🏻好惹味,用上日本🇯🇵米去炒更好食🤤