2024-01-07 82 浏览
星期日下昼一点,同朋友想去食地点都好容易揾喺弥敦道中间上两层。点左一个猪肉捞檬。同埋粤式发包。最后嗌咗个紫米椰汁冻糕。首先讲吓个环境。里面都几光猛全部都系二人台。似家庭式经营冇乜装修。厕所喺门口外面。QR code枱上面自助落单。大概5分钟到已经上菜速度几快。有自助饮水同埋酱料区域。可以自行针叶水同埋辣椒酱。猪肉捞梦一上枱分量十足。猪肉好多块同埋厚切口感几好。用左松肉粉去腌制。味道唔太咸。感觉比一般餐厅淡味。健康少少。面底好多生菜丝同萝卜。好爽口同新鲜。唯一唔好就系将已经将汁𤏪左落个面度成碗面好多水。嗌咗招牌越式发包。啲肉好肥个包偏硬,但系见台台都嗌自己食咗感觉一般。最后个甜品超级冻同埋好林Chan下次唔会再嗌。
2024-01-07